У Київській кільцевій електричці стане доступна оплата картою

До кінця року в Київській кільцевій електричці з’явиться можливість сплатити за проїзд банківською або транспортною картою

У грудні Київська кільцева електричка інтегрується в систему оплати столичного громадського транспорту. Зокрема, до кінця року з’явиться можливість сплатити за проїзд банківською або транспортною картою. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

"Для оплати проїзду достатньо буде прикласти свою транспортну карту, банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до турнікета на станції міської електрички", - зазначив Петро Оленич.

Повідомляється, що для користування транспортною картою в електричці потрібно заздалегідь поповнити електронний гаманець через термінали на станціях або застосунок "Київ Цифровий".

Транспортною картою також можна буде розрахуватися кілька разів, наприклад, оплатити проїзд за друзів. Для цього треба повторно прикласти карту до валідатора.

Упродовж двох-трьох наступних тижнів система оплати працюватиме на більшості станцій міської електрички.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у разі повного блекауту в Києві безоплатні автобуси замінять весь транспорт. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у випадку повного блекауту поїзди столичного метро курсувати не будуть. Станції підземки стануть пунктами тимчасового перебування людей. На всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть безоплатні автобуси.

"Ми всі сподіваємося, що найгіршого сценарію розвитку подій не буде. Але маємо бути готовими до різних варіантів, оскільки ворог підступний і безжальний. Та не полишає спроб залишити українців взимку без світла, тепла та води. В випадку надзвичайної ситуації столиця житиме і працюватиме, але в дуже складних умовах", - написав Віталій Кличко.

Немає світла, опалення та газу: мешканці будинку перекрили рух трамваїв у Києві. У Києві мешканці будинку в Солом'янському районі перекрили рух трамваїв. Відео протесту мешканців багатоповерхівки начебто через постійні відключення світла отримало хвилю хейту від користувачів мережі.

Стало відомо, що у новобудові декілька років, окрім електропостачання, відсутнє централізоване опалення, гаряча вода та немає газу. За словами мешканки новобудови, мітинг організували не через відключення світла в результаті російських обстрілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися