Немає світла, опалення та газу: мешканці будинку перекрили рух трамваїв у Києві

Своїм протестом мешканці будинку намагалися привернути увагу влади до проблем у багатоповерхівці

У Києві мешканці будинку в Солом'янському районі перекрили рух трамваїв. Про це повідомляє ТСН.ua.

Повідомляється, що відео протесту мешканців багатоповерхівки начебто через постійні відключення світла отримало хвилю хейту від користувачів мережі.

ТСН.ua поспілкувався з мешканцями будинку та дізнався, що у новобудові декілька років, окрім електропостачання, відсутнє централізоване опалення, гаряча вода та немає газу. Зазначається, що люди звинувачують у цьому комунальне підприємство "Спецжилфонд".

За словами мешканки новобудови Тетяни, своїм протестом вони намагалися привернути увагу влади до їхньої проблеми, яку не можуть вирішити кілька років. Вона розповіла, що мітинг організували не через відключення світла в результаті російських обстрілів.

Тетяна наголосила, що до повномасштабної війни мешканці будинку ходили до КМДА з плакатами, але проблема не була вирішена. Тож тепер вони вирішили перекрити трамвай, бо це приверне увагу влади.

У Києві компенсують вартість генераторів для багатоповерхівок: взірець заяви. У Києві відшкодовуватимуть 75% вартості електрогенераторів для багатоповерхівок. Про це повідомили у Київській міськраді.

У столиці затвердили Міську цільову програму часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів та будь-яких незалежних приладів альтернативного живлення для забезпечення потреб ОСББ та ЖБК на випадок відключень. Для отримання компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних держадміністрацій Києва.

Голова Київської ОВА розповів, як уникнути повторних аварійних вимкнень. У Київській області тривають екстрені вимкнення світла. Важливо пам’ятати про правила використання електроенергії, щоб уникнути повторних відключень. Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

При появі світла очільник КОВА рекомендує не вмикати все і одразу. Адже це може призвести до нових аварій, і, відповідно, до нових екстрених відключень. Тому після відновлення електрики варто зачекати 10-15 хвилин і по черзі користуватися приладами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

2 грудня 2022, 23:40

Володимир , а дом введен застройщиком в эксплуатацию?! Или как обычно - "мы купили квартиры и въехали в них в незаконной/незавершенной постройке по очень дешёвой цене, а теперь мы очень хотим стать собственниками жилья?" В 99% это так

Александр

2 грудня 2022, 23:31

Только порохоботы будут "разгонять" такие новости! И, да... Я не голосовал за Зе-команду

Петя Ваня

2 грудня 2022, 17:27

Что єто за фуйня? Киевская новостройка и газ? Похоже на путинский фейк.

Володимир

2 грудня 2022, 00:26

Таке положення і з будинком по вул.Тупікова11і поруч ряда будинків в Солом'янському районі.Нема тепла ,гарячої води,ел.енергії.А все тому,що влада не контролювала підготовку до зими,Київтеплоенерго не перевірило влітку системи на тиск,люди вимушені включати ел.обігрівачі,вибиває ел.енергію.Скарги на 1551,урядову гарячу лінію мало ефективні.Ми ,мешканці будинків Тупікова11і інших наполягаємо ці питання по КГГА, Київтелоенерго ,YASNO винести на розгляд Нацбезпеки, бо перекриємо весь Борщагівський путепровід.

Я

1 грудня 2022, 23:37

А как трамваи ездят без электричества ?

Нона

1 грудня 2022, 19:39

Марина,

Рид

1 грудня 2022, 14:45

За копійки куплене житло. Без дозволів. Опять наверное Войцеховский

Марина

1 грудня 2022, 14:39

Люди, схаменіться!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися