У «забороненій» Чорнобильській зоні СБУ виявила 16 підозрілих осіб

У Чорнобильській зоні було виявлено 16 підозрілих осіб, серед яких були чоловіки спортивної статури

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи на обʼєктах УПЦ МП у Київській області. На території Пустинно-Миколаївського скита у Чорнобильській зоні було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них були чоловіки спортивної статури. Про це повідомляє пресслужба ГУ СБ України у місті Києві та Київській області.

"На території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у "забороненій" Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них - чоловіки спортивної статури. Вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права знаходитися у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року", - йдеться у повідомленні.

Стосовно виявлених у Чорнобильській зоні осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення". Перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки.

У пресслужбі додали, що на горищі Пустинно-Миколаївського скита співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

Прославляв "русскій мір" на богослужінні: у Києві священник з Лаври отримав підозру від СБУ. СБУ встановила факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у богослужінні. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями.

У Києво-Печерській Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф. Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи, які проводила на територіях об'єктів УПЦ МП.

Було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб. Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа.

СБУ затримала помічника "міністра МВС ЛНР": переховувався на Київщині. Служба безпеки України затримала помічника "міністра МВС ЛНР", який у 2014 році захоплював будівлю луганського управління СБУ.

На Київщині затримано колишнього ватажка бойовиків з позивним "Сотий". Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя, зокрема у тимчасово окупованих районах України. Остаточно "залягти на дно" він вирішив на Київщині, де його затримала СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися