Кияни просять скасувати комендантську годину в новорічну ніч: відповідь КМДА

У КМДА нагадали, що рішення щодо комендантської години на території Києва затверджують ЗСУ

Кияни попросили столичну владу скасувати комендантську годину в ніч з 31 грудня на 1 січня. Відповідне звернення зареєстровано на сайті Київради.

"Вважаю, що варто відмінити комендантську годину на Новий рік, так як все одно багато людей буде повертатись від друзів/родичів, далеко не у всіх буде можливість залишитись на ночівлю там, де святкували", - йдеться у тексті петиції.

Петиція вже набрала понад 1200 підписів із 6000 необхідних.

Журналісти Vesti.ua звернулися із запитом до КМДА щодо питання скасування комендантської години у новорічну ніч. У київській адміністрації нагадали, що рішення про встановлення комендантської години на території Києва затверджують ЗСУ.

"На сьогоднішній день питання ймовірності ослаблення комендантської години у компетенції командування Сухопутних військ ЗСУ", - розповіли у КМДА.

Наразі комендантська година у Києві триває з 23:00 до 05:00, а громадські заклади мають закриватися не пізніше, як о 22:00.

Нагадуємо, що на сайті Київської міськради з'явилася петиція з проханням дозволити мешканцям та гостям столиці переміщатись службами таксі в новорічну ніч. Автор пропонує видати водіям таксі спецпропуски з дозволом на роботу у святкову ніч, аби громадяни змогли безперешкодно доїхати додому або в гості.

Скільки коштуватимуть у Києві новорічні хвойні дерева: орієнтовні ціни. Продаж хвойних дерев на сезонних ярмарках у Києві розпочинається 15 грудня. За інформацією комунальних підприємств – організаторів сезонних ярмарків з продажу натуральних хвойних дерев, ялинки будуть привезені з лісових господарств Волинської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

У Києві запустять святковий полярний експрес: графік руху поїздів. Полярний експрес дитячої залізниці знову мандруватиме Сирецьким парком по вихідним і святковим дням, а під час шкільних канікул – з четверга по неділю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися