У зоні ЧАЕС встановлено унікальні засоби відеоспостереження

Камери і датчики захищатимуть електростанції Київщини від ракет

У зоні ЧАЕС встановлено унікальні засоби відеоспостереження, а спеціальні камери і звукові датчики захищатимуть електростанції Київщини від дронів та ракет. Про це повідомив очільник поліції Київщини, генерал поліції 3-го рангу Андрій Нєбитов.

Андрій Нєбитов нагадав, що саме Зону відчуження ЧАЕС минулої зими окупанти обрали як один із основних напрямків просування на Київ.

"Готовність до оборони тут уже перебуває на зовсім іншому якісному рівні. Тепер армійці працюють разом із поліцейськими, надзвичайниками, розвідниками. Впроваджуємо і сучасні системи безпеки, зокрема в контексті убезпечення прикордонного із білоруссю периметра", - зазначив очільник поліції Київщини.

У зоні ЧАЕС встановлено засоби відеоспостереження, яких ще не було в Україні. Завдяки цим засобам правоохоронці спостерігають за ситуацією цілодобово, фіксуючи всі пересування у прикордонні навіть на великій дистанції.

Правоохоронці окремо працюють над встановленням спеціальних камер і звукових датчиків, які захищатимуть електростанції Київщини. Сучасні засоби безпеки на визначеній дистанції виявлятимуть об’єкти на кшталт дрону чи ракети й сповіщатимуть про них сили ППО.

"Йдемо шляхом розвитку, бо за нами столиця, і саме тут місце безпековим інноваціям", - розповів Андрій Нєбитов.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про своє чітке переконання у тому, що країна-агресор збирає війська, аби знову спробувати захопити Київ. Генерал розповів, що у січні, але, ймовірно, вже навесні, окупанти можуть розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з білорусі.

Командування Збройних Сил вважає, що російські загарбники можуть зробити другу спробу захопити Київ. Валерій Залужний разом із Володимиром Зеленським та командувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським попереджають, що наступні кілька місяців будуть критичними. Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що нові ресурси росіян все одно не дадуть бажаного результату.

У "забороненій" Чорнобильській зоні СБУ виявила 16 підозрілих осіб. Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи на обʼєктах УПЦ МП у Київській області. На території Пустинно-Миколаївського скита у Чорнобильській зоні було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них були чоловіки спортивної статури.

На горищі об'єкту співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися