У YASNO не розраховують на наближення до графіку відключень у Києві

Києву не вистачає 50% потужності

Протягом 20 грудня стан енергосистеми у Києві практично не змінився. За день відключалося майже все місто, близько 1,1 мільйона користувачів. Застосовуються екстрені відключення світла. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

За словами гендиректора YASNO, Києву не вистачає 50% потужності. Деякі будинки залишаються без електропостачання від ранку 19 грудня.

"На наближення до графіку поки навіть не розраховуємо. По факту зараз маємо потужність на 50% меншу необхідної. З якої треба запитати критичну інфраструктуру. Але світло стабільно подається на критичну інфраструктуру, місто здебільшого з водою та опаленням. Водночас диспетчери намагаються зробити так, щоб райони мали постачання хоча би на короткий час", - написав Сергій Коваленко.

Ремонтні роботи на електромережах тривають. У Києві прогнозуються тривалі відключення світла.

"Якщо ви досі не утеплилися і не переглянули список речей, які вам потрібні, аби спокійно прожити тривалі відключення - зараз саме час про це подбати", - зазначив гендиректор YASNO.

Почергова подача світла мешканцям Київщини неможлива, - ДТЕК. У Київській області через масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури, спричинені атаками рф, від електропостачання відключено близько 80% клієнтів. Станом на 20 грудня ситуація з електропостачанням залишається критичною.

Через чергову атаку рф 19 грудня і значні пошкодження енергетичної інфраструктури в Київській області застосовуються екстрені відключення електроенергії. Почергова подача світла неможлива, і така ситуація може тривати 2-3 доби.

На Київщині склалася критична ситуація зі світлом. В регіоні після останніх ракетних обстрілів та атаки дронами-камікадзе триває відновлення електропостачання. З кожним обстрілом російських окупантів зростають тривалість та складність ремонтних робіт.

Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики. Без світла перебуває 80% регіону. Найскладніша ситуація з електропостачанням у понад 30 громадах у Вишгородському, Бучанському, Обухівському та частково Фастівському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися