У Путіна не можуть вирішити, чи розпочинати новий наступ на Київ — NYT

Російський диктатор Володимир Путін і керівництво РФ не можуть вирішити, чи варто розпочинати новий наступ окупантів на Київ — у Москві тривають внутрішні дебати

Російський диктатор Володимир Путін і керівництво РФ не можуть вирішити, чи варто розпочинати новий наступ окупантів на Київ — у Москві тривають внутрішні дебати. Про це стало відомо із заяви неназваного чиновника Державного департаменту США, яку цитує The New York Times.

За його словами, у Кремлі розходяться в думках, чи доцільно проводити новий наступ в Україні взимку — у військовому керівництві РФ йдуть дебати про те, чи російська армія здатна перейти в наступ. Деякі чиновники Росії наполягають на новій атаці, але інші мають сумніви щодо можливостей окупаційних сил.

Нагадаємо, що з Пікером державної прикордонної служби Артем Демченко розповів про ситуацію на території Білорусі після прогнозу Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного про загрозу повторного нападу Росії на Київ.

За його словами, на четвер, 15 грудня, у Державній прикордонній службі України не фіксують можливе вторгнення з боку Білорусі.

"Агресія з боку Білорусі залишається. Втім, на даний момент ні державна прикордонна служба, ні інші складові сили оборони не бачать на території Білорусі потужне угруповання, яке могло б здійснити вторгнення на територію України", - зазначив він.

Демченко додає: маневрів ворожої військової техніки український кордон не має. Ситуація з Білоруссю залишається повністю контрольованою.

Читайте также