У Києві скасують оплату за проїзд в автобусах: названі умови

Коли транспортом можна буде користуватись безкоштовно

У Києві в разі тотального відключення світла скасують оплату проїзду в комунальних автобусах. Про сценарій блекауту в ефірі телемарафону розповів заступник Київського міського голови Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

У Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Перевезення пасажирів під час блекауту в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

"Швидше за все, що перевезення в даному режимі — це будуть надзвичайні перевезення, і вони будуть безкоштовними. Це не за перепустками. У випадку повної відсутності світла ми отримуємо надзвичайну ситуацію. В даному разі під час надзвичайної ситуації перевезення пасажирів наземним, тобто автобусами, може здійснюватися безкоштовно, але це буде стосуватися комунального пасажирського транспорту", — сказав Бондаренко.

Заступник мера Києва зазначив, що в мерії столиці поки що не розуміють, як поведуть себе приватні перевізники, які працюють в режимі маршрутних таксі.

"Маємо історію, коли пасажирський транспорт працює на межі, маршрутні таксі також працюють. В той же час приватні компанії значно піднімають ціну за проїзд в режимі таксі, в режимі нерегулярних перевезень під час таких ситуацій. Є така історія. Регулювати її, на жаль, місто не може", — зазначив заступник мера Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Нагадаємо, рятувальники ліквідували наслідки вибухів у столиці та оприлюднили фото та відео з місця гасіння пожеж. Після останніх обстрілів дронами-камікадзе одну з пожеж у Києві на площі 150 квадратних метрів довелося гасити понад 2,5 години. Після влучання дрону-камікадзе в столиці горів пошкоджений вибухом об’єкт критичної інфраструктури.

Внаслідок обстрілів "шахідами" в Київській області частково знеструмлені Обухівський, Вишгородський, Бучанський райони. Заживлена виключно критична інфраструктура. Для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также