Ситуація з електропостачанням у Києві - найскладніша в країні, - гендиректор Yasno

За словами гендиректора Yasno, змін на краще з електропостачанням у столиці нема

Сьогодні ситуація з електропостачанням у Києві - найскладніша у країні. Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

За словами Коваленка, змін на краще з електропостачанням у столиці нема. У Києві є райони, які отримують світло близько 5 годин на добу. Також є райони, які мають світло 2-3 години на добу. Проте у столиці є райони, які залишаються без світла взагалі з останнього обстрілу російських окупантів.

Гендиректор Yasno пояснив, що місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання.

"Ключова наразі проблема у Києві - не генерація, а мережі. Ну не може мережа працювати, коли нема 60% трансформаторів. Неможливо подавати електроенергію туди, де замість обладнання - нуль", - зазначив Коваленко.

Також Сергій Коваленко розповів, що лінії живлення у Києві не лінійні і не завжди логічні з точку зору мапи та районів: "Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це реальна ситуація."

Енергетики працюють над ремонтами та над новими схемами перезаживлення з використанням доступного обладнання. Ситуація може покращитися, коли завершаться ремонтні роботи. Водночас, ситуація може погіршитися за умов нових обстрілів, якщо окупанти пошкодять 40% вузлів, що залишилися.

Почергова подача світла мешканцям Київщини неможлива, - ДТЕК. У Київській області через масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури, спричинені атаками рф, від електропостачання станом на 20 грудня було відключено близько 80% клієнтів. Ситуація з електропостачанням залишається критичною. Через чергову атаку рф 19 грудня і значні пошкодження енергетичної інфраструктури в Київській області застосовуються екстрені відключення електроенергії. Почергова подача світла неможлива, і така ситуація може тривати 2-3 доби.

На Київщині склалася критична ситуація зі світлом. Про це розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі". За його словами, в регіоні після останніх ракетних обстрілів та атаки дронами-камікадзе триває відновлення електропостачання.

Посадовець наголосив, що з кожним обстрілом російських окупантів зростають тривалість та складність ремонтних робіт. Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики. Найскладніша ситуація з електропостачанням - у понад 30 громадах у Вишгородському, Бучанському, Обухівському та частково Фастівському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися