Собака Київської митниці виявила в посилках частини зброї (ФОТО)

Що відомо про незаконні відправлення

Службова собака Грета спрацювала на компоненти зброї в міжнародних посилках. Про це розповіли в Київській митниці, передають "Коментарі".

За даними відомства, озброєна гарним нюхом та досвідом, фокстер’єр Грета вкотре знайшла частини зброї у міжнародних посилках. Серед маси міжнародних поштових відправлень митники виявили п’ять посилок з предметами військового призначення, з яких три – завдяки Греті.

В посилках, що відправляли з Хмельницької області до США та Канади, згідно з деклараціями, мали б знаходитися подарункові сувеніри. Однак під час митного контролю в них знайшли спеціальні компоненти до вогнепальної зброї військового призначення. У відправленнях знаходились затвор до снайперської гвинтівки Мосіна та стебла затворів і затвори до звичайних гвинтівок Мосіна. Елементи зброї вилучили, а на відправника склали протоколи про порушення митних правил.

Нагадаємо, днями Київські митники вилучили з міжнародних відправлень пів десятка монет часів Римської імперії. Старовинні монети відправляли двоє чоловіків з Хмельницького. Посилки прямували до Канади, США та Чилі. У міжнародних відправленнях знаходилося 48 монет різного віку, найстаршій з яких — майже дві тисячі років. Всі монети мають історичну цінність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська митниця передала до музею рідкісну ікону. Дерев’яна святиня виготовлена у ХІХ столітті. Старовинна річ має культурну цінність та історичне значення. Ікону "Свята Новозавітна Трійця" ("Батьківство") намагався відправити до США мешканець Харкова. Схованку зі святинею чоловік зробив всередині DVD-пристрою.

Читайте також, як на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися