Бориспіль повністю знеструмлений кілька днів

Що відомо про ситуацію в місті

В Борисполі та Бориспільському районі склалася критична ситуація з електропостачанням. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів депутат Бориспільської районної ради Володимир Манько, передають "Коментарі".

За його словами, вже кілька діб Бориспіль повністю знеструмлений, а критична інфраструктура міста працює від генераторів. В Бориспільському районі знеструмлені здебільшого ті села, що розташовані навколо міста Бориспіль.

"Проблема з електропостачанням в Борисполі та навколишніх селах існувала вже давно, ще до війни", — зазначив Манько.

Зараз в Борисполі дуже складна ситуація з електропостачання, оскільки одна проблема посилилась проблемами з аварійними відключеннями світла в регіоні.

"Два-три дні люди фактично без світла. Це Бориспіль і прилеглі села. В кого є генератори — вмикають генератори", — сказав депутат Бориспільської районної ради.

Потужностей генераторів не вистачає навіть на роботу усій лікарні, медичні заклади заживлені частково. Також є проблеми з водопостачанням та каналізацією, заявив Манько.

В мерії Борисполя напередодні повідомляли про відключення міста від водопостачання. Однак сьогодні зранку поінформували про відновлення подачі води постійно, а не по графіку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" підключать до потужних генераторів. Це обладнання встановлять на кількох об'єктах, зокрема у Гостомелі та на Бучанському шосе. П'ять потужних генераторів місту-герою Ірпінь передали з Київської обласної військової адміністрації. Вони дозволять забезпечити мешканців водою та каналізацією навіть коли не буде світла.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів "шахідами" в Київській області частково знеструмлені Обухівський, Вишгородський, Бучанський та Фастівський райони. Була заживлена виключно критична інфраструктура. Для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені. Наразі у кількох районах Київської області покращилась ситуація з електропостачанням

Напередодні в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися