Про відключення світла в Києві розповіли в "Укренерго"

Який режим застосовують зараз в столиці

У Києві та в усіх регіонах України сьогодні, 24 грудня, зберігається значний дефіцит електроенергії. Про оперативну ситуацію розповіли в державній компанії "Укренерго".

"Працюють всі види генерації, але через обстріли та пошкодження обладнання припинила виробіток одна з електростанцій. Також продовжують діяти певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж російськими атаками", — йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" поінформували, що до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

"Найбільш складна ситуація в Києві та Київській області, через наслідки атаки дронів 19 грудня, та на сході та півдні – там росія завдала нові артилерійські удари по прифронтовим районам, є пошкодження на об’єктах енергетичної інфраструктури. Там, де це можливо, ремонтні роботи йдуть цілодобово", — наголосили в держпідприємстві.

У Києві сьогодні, 24 грудня, застосовують тимчасові контрольовані аварійні відключення електроенергії.

Нагадаємо, в столиці через дефіцит електроенергії припинили роботу наземного електротранспорту. Відтепер у Києві замість тролейбусів та трамваїв на всіх маршрутах курсують автобуси, також працює метро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за відсутності опалення взимку будинки тримають температуру одну-дві доби, а потім охолоджуються. Якщо за цей час відновити теплопостачання у Києві не вдасться при температурі повітря у три градуси морозу та нижче, у столиці доведеться зливати воду з систем опалення будинків.

В мерії Києва нагадали, що в столиці компенсують 70% вартості генераторів для житлово-будівельних кооперативів та ОСББ. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также