На Київщині врятували лебедів з вогнепальними пораненнями

Птахи проходять реабілітацію

За досить невеликий проміжок часу до Центру порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, потрапили одразу три ледь живі лебеді. Про це розповіли у закладі, передають "Коментарі".

Скалічені лебеді отримали шанс на життя. Птахи були врятовані командою KARG та доставлені у Центр порятунку диких тварин в Борисполі.

"У двох лебедів були вогнепальні поранення та переломи крил, а в третього — відкритий переломом крил. На жаль, вони більше ніколи не зможуть літати, а їхні життя будуть залежати тільки від турботи людей", — йдеться в повідомленні закладу.

В Центрі порятунку диких тварин додали, що попереду у птахів реабілітація та відновлення після операцій, потім усі троє поїдуть жити до Межигірського притулку для лебедів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Київський зоопарк прихистив дев’ять єнотів. У закладі анонсували відкриття нової великої спільної експозиції з зоопарківськими та врятованими єнотиками. У столичному зоопарку також відреагували на викрадення єнота зі звільненого від російських окупантів Херсону.

Нагадаємо, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. Рішення про заборону полювання на території регіону ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Однак в якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. Також у Київській області дозволили користувачам мисливських угідь усіх форм власності відстрілювати звірів для забезпечення біотехнічних заходів.

Читайте також, що на Київщині набула чинності заборона на вилов риби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися