Київ увійшов у топ міст світу із найзабрудненішим повітрям

Столиця увійшла у топ-20 міст світу із найзабрудненішим повітрям

Рівень забруднення повітря у Києві охарактеризовано як "нездоровий для чутливих груп". Столиця увійшла у топ-20 міст світу із найзабрудненішим повітрям. Про це повідомляє lenta.ua з посиланням на ресурс IQ-Air, який у режимі реального часу відстежує рівень забруднення повітря.

Київ входить до топ-20 міст світу із найзабрудненішим повітрям, посідаючи 18-е місце. 25 грудня індекс забруднення повітря у столиці становив 136 при нормальному значенні в 50, що є "нездоровим для чутливих груп".

Екологи радять особливо чутливим людям закрити вікна вдома і зайвий раз не виходити на вулицю. Якщо є очищувач повітря, прилад радять вмикати на максимальну потужність. Також рекомендують робити вологе прибирання.

Трійку лідерів рейтингу очолюють столиця Бангладеш Дакка, пакистанське місто Карачі та киргизький Бішкек.

Горіння складів на Київщині: у повітря потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин. Горіння складських приміщень на Київщині внаслідок російських обстрілів завдало понад 32 мільйони гривень збитків довкіллю. В атмосферне повітря Київщини потрапило 10 тисяч тон забруднюючих речовин.

Нагадуємо, що користувачі "Київ Цифровий" можуть підписатися на сповіщення про високий рівень забрудненості повітря у Києві. Мешканці Києва отримуватимуть повідомлення у разі, якщо індекс якості повітря у всьому місті відповідатиме значенню "високий рівень забрудненості" – тобто становитиме 75 і вище.

Читайте также