Кияни просять перейменувати вулицю Регенераторну на Генераторну

На сайті Київради з'явилася петиція з проханням перейменувати вулицю Регенераторну на Генераторну

Кияни голосують за пропозицію перейменувати вулицю Регенераторну на Генераторну, щоб увіковічити пам'ять про часи відключень електроенергії. Про це стало відомо з петиції, опублікованої на сайті Київради.

Автор петиції Олексій Володимирович Радько закликає шляхом перейменування вулиці Регенераторної у Києві на Генераторну увіковічити пам'ять про часи, коли генератори стали справжніми символами незламності.

"Аби увіковічити пам'ять про часи, коли рашистський путінський режим намагався поставити українців на коліна, зруйнувавши обстрілами енергосистему держави, - і саме тисячі, десятки, сотні тисяч генераторів стали тоді справжніми символами незламності, - пропоную вулицю Регенераторну перейменувати на Генераторну. Легко, просто, чесно, з повагою", - пише автор петиції.

Петиція має набрати 6000 підписів, щоб пропозицію розглянула Київрада.

У Подільському районі Києва перейменували вулицю Достоєвського. За даними мерії столиці, перейменувати вулицю, названу на честь російського письменника Федора Достоєвського, експертна комісія запропонувала ще в травні.

В рамках дерусифікації Києва провели електронне голосування за нову назву. Найбільшу кількість голосів на підтримку зібрала пропозиція – Енді Воргола. Депутати Київської міської ради підтримали пропозицію.

Вулицю в Києві перейменували на честь чоловіка Лесі Українки. Вулиця Макаренка у столиці була названа на честь радянського педагога і письменника А. С. Макаренка. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці. Нова назва запропонована на честь українського музикознавця-фольклориста Климента Квітки.

Читайте также