У Києві посилять комендантську годину: що треба знати

Подробиці розповіли в поліції

У Києві та регіонах України під час новорічних свят посилять режим охорони громадського порядку під час дії комендантської години. Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Національної поліції України Марьяна Рева, передають "Коментарі".

За її словами, в умовах воєнного стану першочергово потрібно пам’ятати про заходи безпеки не тільки в святкові, а й у звичайні дні.

"Люди будуть збиратися вдома і відзначати свята, тому поліція готова максимально забезпечити безпечне середовище в цей період. Звісно, ми обов’язково повинні проконтролювати дотримання всіх вимог воєнного стану", — сказала Рева.

В поліції підтвердили, що в новорічну ніч скасовувати дію комендантської години у Києві не будуть, навпаки – контроль посилять. Правоохоронці також не виключають ракетних обстрілів чи атак дронами столиці під час новорічних свят.

"Люди мають пам’ятати, що існує комендантська година, і про те, що сигнали повітряної тривоги не можна ніколи ігнорувати незалежно від того, який це день – святковий чи несвятковий. Ми розуміємо, наскільки підступним є наш ворог. Він можливо з особливим цинізмом намагатиметься зіпсувати нам святкові дні", — наголосила речниця Національної поліції України.

Під час дії обмежень комендантської години правоохоронці доставлятимуть порушників у відділення поліції для перевірки. Водночас в підрозділах поліції і в розгорнутих мобільних пунктах поліції можна перечекати, коли закінчиться комендантська година, якщо за якимось обставинами в людини не вийшло вчасно дістатися домівки.

Киян та мешканців регіонів закликали не порушувати заборону та не використовувати піротехніки. В поліції пообіцяли реагувати на такі порушення. Порушникам загрожують штрафи або виправні роботи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Через війну великих святкувань у столиці в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора. Святкову ілюмінацію на ялинці також вмикатимуть у Києві щодня з 17:00 до 21:00.

Нагадаємо, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. У складі поїзда два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. Мандрівка триває трохи більше години. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Читайте також, що в Сирецькому парку почав курсувати Полярний експрес.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися