Російські окупанти змінили тактику ракетних обстрілів Києва

Подробиці розповіли в Повітряних силах ЗСУ

Російські окупанти змінили тактику ракетних обстрілів та зараз найчастіше цілять по об'єктах критичної інфраструктури неподалік від Києва. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передають "Коментарі".

"Найбільше атакують столицю. Зрозуміло, що столиця — це ціль №1 для ворога, як це було в перші дні війни, коли намагалися оточити, захопити аеродроми навколо Києва, висадити десант, взяти в кільце та захопити столицю. Це було в перші дні тижня. Зараз же атакують столицю по-іншому, атакуючи об'єкти критичної інфраструктури довкола Києва", — сказав Ігнат.

За його словами, російські окупанти під час повітряних атак найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору. Ракетні атаки окупантів залежать від сприятливих погодних умов та тактичної ситуації щодо розвідки цілей.

"Дрони в основному вночі застосовуються. Можна взяти статистичні дані і побачити, що дрони десь опівночі і до глибокого ранку, приблизно до пятої години ранку, можуть атакувати Україну. Ракети більше застосовують у світлу пору доби. Для них бажана більш-менш сприятлива погода, щоб можна було здійснити розвідку і побачити, що вони знищили", — розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ

Представник відомства прокоментував поставки російським військовим дронів-камікадзе з Ірану та наявність ворожих безпілотників для повітряних атак України:

"Друга партія дронів надійшла — 250. Перша партія була близько 400. На даний час з нової партії ми маємо чотири хвилі атак минулого та позаминулого тижня та близько 70 безпілотників знижено протиповітряною обороною. Противник ще має ці безпілотники. Треба готуватися і посилювати особливо об’єкти критичної інфраструктури, що є найбільшими об’єктами атак ворога".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Читайте також, як на кордоні з Білоруссю в Київській області посилили оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися