Загроза нових ракетних ударів по Києву: що розповіли в Повітряних силах

Про що попереджають киян та мешканців регіону

Російські окупанти ретельно готують ракетні удари по Києву, на що потрібен певний час, та не виключено, що найближчим часом столиця знову опиниться під потужними обстрілами. Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передають "Коментарі".

"Росіяни планують свої удари заздалегідь. За один день неможливо спланувати, спроектувати, прокласти маршрути для ракет, врахувати всі речі, починаючи від погодних умов до тактичного розташування наших підрозділів протиповітряної оборони, які ворог постійно вивчає і здійснює удари відповідно до тих розвідданих, що він має", — сказав Ігнат.

За його словами, російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатимиракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

"До ударів росіян ми готуємося завжди одразу після останнього удару, що був завданий. Повітряні сили одразу готуються, одразу перезаряджають ракети, робляться певні переміщення особового складу та позицій. Це все відпрацьовано. Повітряні сили готові в будь-який момент відбивати чергову російську агресію з повітря", — заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ

Представник відомства прокоментував зліт літаків з ракетами типу "Кинджал" на території Білорусі, через що у Києві та інших регіонах на Різдво вмикали повітряну тривогу: "Це фактично "Іскандер" повітряного базування, який дуже важко виявляти і знищувати фактично неможливо. Тому вмикається тривога по всій території держави, бо є небезпека удару саме цими ракетами. Ще є "шахіди". Ми до цього готуємось".

Радіолокаційну розвідку російські окупанти проводять іншими літаками, а літаки з ракетами "Кинджал" часто підіймають в повітря, щоб постійно тримати в напрузі українських військових та цивільне населення. В Повітряних силах ЗСУ не виключають, що найближчими днями може статися чергова потужна ракетна атака, зокрема — на Київ та Київську область.

"Не виключено. Ніхто не виключає. І керівництво держави, і керівництво Повітряних сил, і Збройних сил України закликає бути готовими до можливих ударів. Доволі тривалий час, про це говорив і голова Управління розвідки Кирило Буданов, що можливі такі атаки, тому що раніше тиждень ворог не обстрілював, з періодичністю в тиждень були обстріли. Пізніше збільшилась до десяти днів, але ворог не полишив цих намірів, і очевидно, що варто очікувати, але не будемо робити жодних прогнозів", — підсумував речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Читайте також, як на кордоні з Білоруссю в Київській області посилили оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися