В ДТЕК розробили нові графіки відключень світла для Києва

Як перевірити, де можуть екстрено відключити електроенергію

В Києві сьогодні, 27 грудня, відбуваються екстрені відключення світла та графіки, складені раніше не діють, однак можна зорієнтуватись, де може не бути електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "ДТЕК Київські електромережі".

У Києві графіки стабілізаційних відключень світла, що були складені раніше, наразі не діють, наголосили у оператора систем розподілу електроенергії. Водночас, під час екстрених відключень світла можна перевірити, за якою адресою вимкнули та де вірогідне вимкнення електроенергії. На офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" для цього потрібно ввести адресу за посиланням.

"Якщо наразі у Вас немає світла, імовірно, виникла аварійна ситуація та інформація з'явиться на сайті трошки пізніше. Якщо світла немає більше 24 годин – прохання оформити заявку нижче", — таке повідомлення видає система, якщо за за введеною адресою наразі не зафіксовано відключень.

Також система показує погодинно можливі відключення світла за введеною адресою у Києві протягом тижня. Для Київської області такого сервісу немає.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує підвищити тарифи на воду, але в разі ухвалення цього рішення підвищення цін буде не суттєвим. Таку заяву зробив голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України Андрій Герус. Народний депутат зазначив, що під час воєнного стану діє мораторій на підвищення тарифів на опалення, електроенергію і на газ, але не на водопостачання та водовідведення. Герус також запевнив, що підвищення тарифів на електроенергію для населення не планують.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Читайте також, що розповіли в Повітряних силах ЗСУ про загрозу нових ракетних ударів по Києву.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися