Наступ окупантів на Київ з Білорусі прокоментували в прикордонслужбі України

Що відомо про вірогідність нападу на столицю з півночі

Росії недостатньо ударної сили, зібраної в Білорусі, для повторного військового вторгнення в Київську область та атаки на Київ. Таку думку в ефірі телемарафону висловив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, передають "Коментарі".

"З початку повномасштабного вторгнення Білорусь надала свою територію, повітряний простір, інфраструктуру для країни-окупанта Російської Федерації. На даний момент говорити, що збройні сили Республіки Білорусь разом зі збройними силами Росії готові до наступальних дій на території України, — в них такої можливості немає", — заявив Дейнеко.

Українські прикордонники-розвідники щодня пильно вивчають та моніторять ситуацію на кордоні з Білоруссю, зазначив голова Держприкордонслужби.

"Загроза, звичайно є, але реальних можливостей у білорусів та російської армії немає. Ми не фіксуємо створення наступальних угруповань. Те угрупування, що є в РФ, це близько 10 тисяч 200 військових, воно неспроможне для виконання завдань щодо повторного наступу на територію нашої держави", — прокоментував керівник Державної прикордонної служби України.

В Повітряних силах Збройних сил України наголосили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Читайте також, як на кордоні з Білоруссю в Київській області посилили оборону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися