Сергій Попко підвів підсумки втрат Києва з початку повномасштабного вторгнення

2022 рік став найстрашнішим роком у новій історії Києва, - Сергій Попко

2022 рік став найстрашнішим роком у новій історії Києва, столиці вільної та незалежної України. Підсумки втрат столиці з початку повномасштабного вторгнення підвів очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

З 24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення, окупанти доклали всіх зусиль, щоб захопити місто. Але Київ вистояв, і ЗСУ відігнали загарбників від столиці. Після цього агресор вдався до "повітряного геноциду", який триває й досі.

На сьогоднішній день окупанти здійснили 52 повітряні атаки на Київ. Пошкоджено понад 600 будівель. Критична інфраструктура Києва також дуже постраждала. 

Внаслідок бойових дій столиця втрачає найцінніше – людські життя. З 24 лютого 2022 р. по 30 грудня 2022 р. внаслідок війни загинуло 120 киян. Серед них, російські ракети вбили п'ятьох дітей. Травмовано 495 мешканців, із них 30 дітей.

З 24 лютого у столиці прозвучало 638 сирен повітряної тривоги. Загальна тривалість тривог становить 693 години 49 хвилин. Тобто, майже 29 днів. Мешканці міста цього року цілий календарний місяць провели в укриттях.

"Столиця України – це її люди. Люди, які загартувалися і стали ще мужнішими. Їх ніщо не зламає. Український Київ стоїть і буде стояти!", - заявив Сергій Попко.

Війна завдала довкіллю Києву та області збитків на понад 47 мільярдів гривень. Горіли нафтобази, комерційні склади та енергетична інфраструктура, внаслідок чого завдано найбільших збитків атмосферному повітрю - на 46,814 млрд гривень. Столичним земельним ресурсам завдано шкоди на 669 мільйонів гривень внаслідок забруднення через руйнування, спричинені військовою агресією російської федерації.

Читайте также