Новий рік та Різдво на Київщині: що відомо про комендантську годину

Чи скасують обмеження в новорічну та різдвяну ніч

На території Київської області продовжили дію режиму обмежень комендантської години. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Режим обмежень продовжили з першого до восьмого січня 2023 року за розпорядженням начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби на всій території регіону. В новорічну ніч скасовувати комендантську годину в регіоні не будуть.

У Київській обласній військовій адміністрації нагадали, що комендантська година триває щодня з 23:00 до 05:00. На цей час мешканцям заборонено пересуватися на вулицях чи перебувати у громадських місцях без спеціальних пропусків. Винятками є лише випадки, коли потрібно вийти під час повітряної тривоги, щоб прослідувати в укриття, або задіяність у роботі критичної інфраструктури, про що свідчать наявність спецперепусток та документ, що посвідчує особу. В інших випадках пересуватися по вулиці під час комендантської години транспортом або пішки заборонено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Через війну великих святкувань у столиці в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора. Святкову ілюмінацію на ялинці також вмикатимуть у Києві щодня з 17:00 до 21:00.

Нагадаємо, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. У складі поїзда два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. Мандрівка триває трохи більше години. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Читайте також, що в Сирецькому парку почав курсувати Полярний експрес.

 

Джерело: https://t.me/kyivoda/7752


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися