Скляний "міст Кличка" став символом незламності у Києві (ВІДЕО)

Споруда витримала потужний вибух російської ракети

У Києві за час повномасштабної війни з російськими окупантами пішохідний міст, куди влучила ворожа ракета, став одним з символів незламності. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Підбиваючи підсумки про те, як жив і працював Київ минулого року, мер столиці Віталій Кличко нагадав, що пішохідно-велосипедний міст вистояв під ракетним ударом російських окупантів 10 жовтня. Тоді від вибуху на мосту ніхто не постраждав.

"Стійко витримала й конструкція мосту. Основний удар на себе взяли його скляні елементи. У розтрощеному склі застрягли уламки ракети. Уже того ж дня комунальники розпочали прибирання", — нагадав Кличко.

В столиці швидко демонтували пошкоджені вибухом елементи скла та замовили виготовлення нових, потім відремонтували споруду та оновили освітлення. В середині грудня оновлений пішохідний міст відкрили для відвідувачів. Новий символ незламності продовжує доставляти радість киянам і гостям столиці. З цього майданчика відкриваються дивовижні краєвиди Києва. Пішохідно-велосипедний міст з’єднує пагорби річки Дніпро та є однією з найпривабливіших локацій в столиці.

у Києві завершили масштабні ремонтні роботи на мосту через річку Десенка, що є продовженням Північного мосту. Столичні дорожники оновили крайні праві смуги — по півтори смуги у кожному напрямку та повністю відкрили рух для автомобільного транспорту. Зараз на Північний міст і міст через річку Десенка збільшилось навантаження. Це пов’язане із обмеженням руху на інших ділянках доріг. На мосту через річку Десенка замінили залізобетонний вирівнюючий шар і гідроізоляцію, влаштували два шари асфальту протяжністю 780 метрів у кожному напрямку.

Нагадаємо, що у Києві знову можна гуляти пішохідно-велосипедним мостом, що був пошкоджений під час ракетних обстрілів російських окупантів. На споруді замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів, а також —143 перильних скла. Також на мосту відновили перила та троси. Окрім того, фахівці ще раз обстежили опори споруди, оновили систему освітлення та відеоспостереження. 

Читайте також, що у Києві в разі тотального відключення світла скасують оплату проїзду в автобусах. 

Читайте также