Ракетний комплекс з Норвегії знищив повітряні цілі над Києвом та областю

Подробиці атаки в новорічну ніч на столицю та регіон

В новорічну ніч над Київською областю працювали норвезькі зенітні ракетні комплекси протиповітряної оборони Nasams. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передають "Коментарі".

За його словами, в новорічну ніч українські військові під час ракетних атак та обстрілів дронами-камікадзе продемонстрували величезну скорострільність із ракетних комплексів Nasams.

"Треба відзначити роботу Київської зенітної бригади, яка охороняє небо над столицею та сусідніми областями. Повітряне командування "Центр", який непоганий результат показав, бо саме 25 ворожих безпілотників знищено Повітряними силами, а також сім знищено протиповітряною обороною Сухопутних військ", — сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил Збройних сил України зазначив, що нищили повітряні цілі за допомогою норвезьких зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони Nasams, які українські військові ледве встигали перезаряджати.

"Відпрацювало західне озброєння Nasams, що надали західні партнери. Атака була потужна. Було багато баражуючих боєприпасів", — заявив речник Повітряних сил Збройних сил України.

Напередодні Нового року внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти у Києві одна людина загинула, ще двадцять постраждали. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці. Рятувальники повідомляють про 22 поранених внаслідок обстрілів людини. У Святошинському районі Києва уламки ракети впали на стадіон "Темп". Третина Києва була без електроенергії через аварійні відключення світла. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що над Києвом в новорічну ніч збили понад три десятки повітряних цілей. Під час повітряної тривоги збиті ракети впали у Шевченківському та Дніпровському районах Києва. Внаслідок влучання уламків збитої ракети у Шевченківському районі пошкоджено капот автомобіля. В Дніпровському районі столиці уламки збитої ракети знайшли на проїжджій частині. Вибухи лунали також в Голосіївському районі столиці. Жертв і потерпілих немає. За попередньою інформацією військової адміністрації Києва, сили Протиповітряної оборони знищили над столицею 32 ворожі повітряні цілі.

Читайте також, що в Київській області під час обстрілів пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Читайте также