Окупувати Київ неможливо навіть усією російською армією, - полковник ЗСУ

Окупувати Київ не вийде через його площу та кількість населення

Окупувати столицю неможливо навіть усією російською армією. Навіть якщо росія кине в бій усі свої сили, вона не зможе захопити Київ. Українська столиця має багато переваг, особливо на тлі досвіду лютневих подій. Таку думку 24 Каналу висловив Роман Світан, полковник запасу ЗСУ, військовий експерт та льотчик-інструктор.

Роман Світан розповів, що такі міста, як Київ та Харків, захищають самі себе людьми та забудовою. Зокрема, столицю не вийде захопити через її площу та кількість населення. Для захоплення Харкова потрібно 150 000 добре навчених військових та 400 000 - щоб оточити місто. Для Києва – 1 млн і 1,5 млн відповідно.

Полковник запасу ЗСУ вважає, що така російська військова операція з боку білорусі, з боку Сум чи Чернігівщини неможлива. Тому малоймовірно, що таку операцію, а саме повторний наступ на Київ, буде проведено, особливо після того, як українські військові вжили заходів з охорони та оборони Києва та області.

Світан додав, що такий новий напад з боку білорусі чи росії завершиться для окупаційних сил ще гірше, ніж у лютому. Такий висновок можна зробити судячи з рівня підготовки ЗСУ та наявності необхідного озброєння.

Нагадуємо, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про своє переконання у тому, що країна-агресор збирає війська, аби знову спробувати захопити Київ. За словами головнокомандувача ЗСУ, на сьогодні в росії є резерв у 1,2-1,5 млн осіб.

"Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", - заявив Залужний.

Генерал розповів, що у січні, але, ймовірно, вже навесні, окупанти можуть розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з білорусі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися