Голосіївський парк у Києві взимку перетворився на весняний ліс (ФОТО)

Як виглядає рослинність в заповіднику взимку

Національний природний парк "Голосіївський" у січні через аномальне потепління перетворився на весняний ліс. Як передають "Коментарі" у закладі оприлюднили фото рослин, що розпускаються взимку, немов у березні.

У Києві весняна тепла погода протримається ще кілька днів, а наприкінці січня на киян та мешканців Київської області чекатиме значне похолодання та снігопади. За даними синоптиків, на Київщині встановили січневі рекорди, як максимальної, мінімальної, так і середньої температури повітря за всю історію метеорологічних спостережень для 1 січня, а також абсолютний максимум температури для всього місяця січня. Потепління триватиме у Києві та регіоні до 4-5 січня. Напередодні Різдва температура повітря помітно знизиться. 

"Хіба це не казка? Новорічний ліс виглядає, як березневий. Сила життя відчувається усюди", — йдеться у дописі Голосіївського парку до оприлюднених фото.

Нагадаємо, Новий рік у Києві та регіонах України зустріли з теплою погодою. Різке похолодання синоптики прогнозують наприкінці січня. У столиці вірогідні сильні морози з температурою повітря нижче 20 градусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Тим часом в Київському зоопарку напередодні Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Читайте також, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський".

Читайте также