Київський метрополітен у 2022 році: названо найбільш завантажені лінії

Столична підземка слугувала мешканцям столиці укриттям

У 2022 році київський метрополітен перевіз понад 160 млн пасажирів, а в новорічну ніч більш ніж 5 000 осіб використовували метро як укриття. Для порівняння: 2021 року київський метрополітен перевіз 319 мільйонів пасажирів. Про це повідомив Микола Поворозник, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Традиційно найбільш завантаженою є Святошинсько-Броварська лінія (червона). За нею йде Оболонсько-Теремківська лінія (синя), а найменш завантаженою є Сирецько-Печерська лінія (зелена). 

Микола Поворозник також нагадав, що київський метрополітен слугував укриттям для жителів під час повітряних тривог. У новорічну ніч близько 5200 осіб, зокрема майже 400 дітей, використовували станції метро як укриття.

Микола Поворозник наголосив, що інфраструктура метрополітену працює 24 години на добу як укриття і забезпечує найнеобхідніші умови для мешканців столиці, як-от питна вода, санвузли і можливість зарядити гаджети. Заступник голови КМДА вкотре закликав громадян дбати про особисту безпеку і користуватися укриттями в разі повітряної тривоги.

Нагадуємо, що 2 січня в метро Києва після обстрілів стався збій та утворились великі черги. За даними мерії столиці, в метрополітені через перепади напруги стався технічний збій у роботі автоматики. Через несправності турнікетів на деяких станціях метро у Києві утворились величезні черги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися