У березні Янукович був у Мінську та чекав окупації Києва, - секретар РНБО

За 19 днів Кремль планував захопити не тільки Київ, а й усю Україну

7 березня Кремль відправив президента-втікача Віктора Януковича до Мінська, тому що сподівався до цього терміну захопити Київ та всю лівобережну Україну. Про це заявив в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, повідомляє УНІАН.

Росія мала два плани щодо окупації України. Першим етапом було захоплення лівобережжя та столиці, після чого планувалося захопити всю Україну, включаючи Львів.

За словами Данілова, у росіян було два плани. План 1: до 7 березня (це був останній термін) закінчити все заплановане на лівобережжі, зокрема в Києві. І саме цього дня Янукович, тепер громадянин Росії, а в минулому громадянин України, перебував у Мінську, тому що мав опинитися на території нашої країни вже 7 березня.

За словами секретаря РНБО, після взяття Києва росіяни сподівалися за 19 днів окупувати всю Україну, включаючи Львів.

Повторний наступ на Київ: ЗСУ планують зупинити ворога ще на кордоні з Білоруссю. Під час телемарафону генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач угруповання сил і засобів оборони Києва, розповів про оборону столиці в разі, якщо агресор вирішить знову спробувати піти на місто.

Українські військові розраховують зупинити противника ще на білоруському кордоні, і наразі для забезпечення цього ведуться відповідні роботи. Сам кордон між Україною і Білоруссю наразі являє собою суцільні завали і мінні поля. Це означає, що противнику доведеться докласти значних зусиль, щоб прорватися через нього.

Читайте также