У Києві з'явилися вулиці на честь іноземців, які не мають жодного стосунку до України

Вулиця Рене Декарта з’явилась у Святошинському районі столиці

Під час дерусифікації назв вулиць у Києві, деякі вулиці отримали назви на честь іноземців, які не мають жодного відношення до України. Про це повідомив член столичної комісії з питань найменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський в ефірі телеканалу "Київ", пише Київ.Медіа.

Експерт заявив, що деякі цікаві вулиці на честь іноземців, не пов'язаних з Україною, справді з'явилися в рамках дерусифікації топоніміки Києва. За його словами, ми стаємо частиною єдиного європейського простору, тож можемо собі дозволити такі окремі випадки.

"У рамках дерусифікації топоніміки у нас з’явилося справді кілька цікавих вулиць на честь іноземців, які взагалі не мають жодного стосунку до України. Вулиця Рене Декарта з’явилась у Святошинському районі. Очевидно, що Декарт не має ніякого стосунку до України. Важливо, коли значущі постаті європейського культурного ландшафту безпосередньо пов’язані з Україною. Ми стаємо частиною єдиного європейського простору, тому можемо дозволити собі такі окремі випадки", – зазначив експерт.

Усі нові назви перейменованих вулиць Києва зібрали за одним посиланням. Департамент суспільних комунікацій КМДА випустив брошуру, в якій зібрано всі перейменовані об'єкти вуличної мережі Києва за період з 2014 до 2022 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися