Захист Києва від ракетних обстрілів посилять новими засобами ППО

Що відомо про роботу української системи протиповітряної оборони

Від ракетних ударів абсолютних гарантій не дає жодна система Протиповітряної оборони (ППО) та все залежить від потужності атак. Про це заявив командувач Сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, система Протиповітряної оборони України "робить дива", коли знищує 70-90% повітряних цілей. Однак російські окупанти ретельно готуються до нових ракетних атак, змінюють траєкторії польоти ракет та способи ураження.

"У них залишилось не так багато потужностей. Тому вони прораховують кожен політ ракети", — заявив Павлюк.

Командувач Силами оборони Києва зазначив, що щоб ефективно протистояти ракетним ударам російських окупантів Збройним силам України потрібно багато сучасних засобів ПВО. З озброєнням допомагають міжнародні партнери, але на такими темпами й кількостями, як потрібно українським військовим.

"Якщо прийдуть ЗРК Patriot, це буде потужний захист. Вони вражають будь-який тип ракет, навіть балістику. Але нам потрібно ще більше ракет. Повітряних цілей багато. Без допомоги нам буде тяжко", — прокоментував генерал-лейтенант.

В Київській області підготувались до можливого наступу російських окупантів на столицю. Навколо Києва створили кілька потужних рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. Павлюк зазначив, що весь кордон України з Білоруссю облаштували суцільними завалами та мінними полями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися