Погода у Києві сильно погіршилась: що варто знати

До киян звернулися у військовій адміністрації столиці

У Києві сьогодні, 9 січня, дуже вітряно та слизько. Через погіршення погодних умов у Київській міській військовій адміністрації звернулись до мешканців столиці, передають "Коментарі".

У військовій адміністрації Києва зазначили, що сьогодні у Києві пройде невеликий сніг. Сильний вітер південно-східного напрямку сягатиме штормових позначок у 15-20 метрів за секунду. Киян закликали дуже уважно паркувати автомобілі, не затримуватися під деревами та великими рекламними конструкціями. Температура повітря в столиці коливатиметься від п’яти до семи градусів, однак вже завтра, 10 січня, синоптики прогнозують потепління у Києві.

Через погіршення погоди на дороги та вулиці Києва вийшли тисячі комунальників та майже дві сотні одиниць дорожньої техніки. На вулицях столиці працюють 180 одиниць спецтехніки комунального підприємства "Київавтодор", а сніг прибирають понад 3,5 тисячі комунальників. Зупинки транспорту, шляхи, тротуари та велодоріжки інтенсивно обробляються протиожеледними засобами.

"Ще раз закликаємо киян та гостей міста бути свідомими і не заважати роботі спецтехніки. Без потреби не виїжджайте на вулиці Києва і не паркуйте автівки обабіч доріг та вулиць", — йдеться в повідомленні військової адміністрації Києва.

Водіїв закликали також дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, а пішоходів — бути обережними та носити світловідбиваючі елементи в темний час доби.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Передбачено зону для вигулу домашніх тварин. На території містечка є кав’ярні та фуд-корт, кімната матері та дитини, також є медпункт та аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, на яких станціях в столичному метро з'явилися сидіння, щоб перечекати повітряну тривогу.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/651


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


володимир

9 січня 2023, 09:14

ви порушуєте Закон, згідно з яким з 16 липня 2022 року україномовна версія сайту має бути першою за замовчуванням, без вашого принизливої примітки про те, що "цей матеріал можна прочитати і українською"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися