Прогноз погоди у Києві та в Київській області не радує: подробиці

Синоптики попередили про небезпечні метеорологічні явища

У Києві та в Київській області у вівторок, 10 січня, покращення погодних умов не прогнозується. Про небезпечні метеорологічні явища попередили в "Укргідрометцентрі", передають "Коментарі".

За даними синоптиків, у вівторок, 10 січня, у Києві та в Київській області прогнозують штормовий вітер зі швидкістю 7-12 метрів на секунду та поривами зі швидкістю 15-20 метрів на секунду. Погода буде хмарною з проясненнями, на дорогах — ожеледиця. Вночі без опадів, вдень — місцями дощ та мокрий сніг.

Температура повітря по Київській області вночі коливатиметься від трьох до восьми градусів морозу, вдень — від нуля до п’яти градусів з позначкою мінус.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, вівторок, 10 січня, та середа, 11 січня, в Україні будуть із сильним вітром.

"Враховуйте в одежі, стоянках, кріпленнях, паркуваннях, на дорогах. На півночі та в центрі впродовж дня 10-11 січня від 3 морозу до 2 тепла. У Києві у вівторок-середу снігу і не просіть — щоб щось серйозне навряд, хіба якась мряка. Вітер південно-східний, сильний, рвучкий. Вночі до мінус 5-8 градусів, вдень — мінус 1-3 градуси", — заявила Діденко.

Потепління у Києві та Київській області метеорологи прогнозують з 13-14 січня.

В "Укргідрометцентрі" попередили, що складні погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць. Через погіршення погоди в Київській області оголосили перший рівень небезпечності. Лише за ранок у Києві сьогодні, 9 січня, через погіршення погодних умов сталося щонайменше 30 ДТП з потерпілими.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Передбачено зону для вигулу домашніх тварин. На території містечка є кав’ярні та фуд-корт, кімната матері та дитини, також є медпункт та аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также