Під Києвом готують до відкриття ще одне модульне містечко (ФОТО)

Що відомо про нове тимчасове житло для постраждалих від війни

В Бучанському районі Київської області готують до відкриття ще одне модульне містечко в Ірпені. Про це повідомляють коментарі з посиланням на першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука.

Посадовець розповів, що сьогодні, 9 січня, Ірпінь відвідала іноземна делегація з Фінляндії. Міністр розвитку та зовнішньої торгівлі Вілле Скіннарі та міністр внутрішніх справ Фінляндії Кріста Мікконен перевірили роботи зі встановлення модульного містечка на території санаторію "Ластівка". Вагому частину будиночків надала Ірпеню саме Фінляндія, а другу частину — Польща.

"Містечко відкриємо вже навесні, воно забезпечить житлом 276 ірпінських родин, які втратили житло внаслідок російської агресії", — заявив перший заступник мера Ірпеня.

Від іменні міського голови та Ірпінської громади посадовець подякував міжнародним партнерам за підтримку українців під час повномасштабної війни з російськими окупантами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області відкрили два модульні містечка для тимчасового проживання людей, які втратили житло під час бойових дій. Модульні містечка відкрили в селі Кухарі та селищі Іванків. Вони розраховані на проживання 88 та 176 людей відповідно. У кожній секції є кімнати для проживання, їдальні та санвузли. До будиночків підключені всі комунікації та є обігрів.

Нагадаємо, у Київській області наприкінці жовтня відкрили модульне містечко у Василькові.

Читайте також, як у Броварах облаштували модульне містечко для переселенців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися