У Броварах облаштували модульне містечко для переселенців

Чи користується попитом тимчасове житло

У Броварах облаштували модульне містечко для проживання переселенців, однак це тимчасове житло поки що не користується попитом. Про це пише видання "Трибуна-Бровари", передають "Коментарі".

Модульне містечко для переселенців Броварам надала Польща як гуманітарну допомогу. Воно складається з чотирьох блоків, у кожному з яких 22 кімнати по чотири місця. У кожному блоці по десять душових і туалетів. Загалом модульне містечко розраховане на тимчасове проживання 352 людей. Переселенці зможуть проживати тут до пів року, а поті потрібно буде переукладати договорі.

Тимчасове житло облаштували у Броварах на Торгмаші, однак охочих заселитися сюди поки що небагато. На засідання комісії з визначення осіб для заселення в модульне містечко прийшли лише два десятки людей із 170 тих, хто подавав заявку. Комісія розподілила для проживання в модульному містечку лише чверть місць Заселитися люди зможуть з наступного тижня.

"Аншлагу серед охочих поселитися не було. Люди ставляться з осторогою до цього проекту. Проте, коли перші поселяться, то охочих буде більше. Багато з тих, хто подав заяву, дивилися містечко і виявлялося, що воно їм із тих чи інших причин не підходить", – розповіла заступниця Броварського міського голови Лариса Виноградова.

За її словами, в Броварах відбулося лише перше засідання комісії щодо заселення в модульне містечко. Надалі засідання комісії будуть проводити залежно від кількості охочих отримати тимчасове житло.

Модулі для містечка, що приїхали з Польщі, були всередині не облаштовані. Тимчасове житло у Броварах облаштовували меблями, санітарним та кухонним обладнанням за кошти міського бюджету. Проживання в модульному містечку безкоштовне.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області відкрили два модульні містечка для тимчасового проживання людей, які втратили житло під час бойових дій. Модульні містечка відкрили в селі Кухарі та селищі Іванків. Вони розраховані на проживання 88 та 176 людей відповідно. У кожній секції є кімнати для проживання, їдальні та санвузли. До будиночків підключені всі комунікації та є обігрів.

Нагадаємо, у Київській області наприкінці жовтня відкрили модульне містечко у Василькові.

Читайте також, що в Ірпені розпочали будівництво ще одного модульного містечка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися