В мерії Києва розповіли про відключення світла через негоду

Що відомо про обмеження електроенергії в столиці

У Києві відновили планові відключення світла через значне зниження температури повітря. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передають "Коментарі".

"З пониженням температури у нас знову почалися відключення. Було декілька факторів, що дали можливість практично не вимикати світло у місті. Це було підвищення температури і практично неробочі дні. Достатньо велика кількість киян на свята поїхали з міста. Все це в комплексі дало можливість не відключати електроенергію, її вистачало, щоб вона була постійно у будинках киян", — сказав Поворозник.

За його словами, у Києві сьогодні, 9 січня, вранці близько 200 тисяч споживачів були відключені від електроживлення.

"Це не є критичним для міста, тому говорити про якісь надзвичайні ситуації зараз не можна. Тепло є, вода є, за виключенням цих багатоквартирних висотних будинків, там, де відключена електроенергія, де насоси не качають тепло і воду на верхні поверхи. Разом з тим ситуація на сьогодні не є критичною", — запевнив перший заступник мера Києва.

В "Укргідрометцентрі" попередили, що складні погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць. Через погіршення погоди в Київській області оголосили перший рівень небезпечності. Лише за ранок у Києві сьогодні, 9 січня, через погіршення погодних умов сталося щонайменше 30 ДТП з потерпілими. Про небезпечні метеорологічні явища синоптики попередили мешканців Києва і області на 10 січня.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Передбачено зону для вигулу домашніх тварин. На території містечка є кав’ярні та фуд-корт, кімната матері та дитини, також є медпункт та аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также