У Київській ОВА обговорили належне функціонування модульних містечок

Під час зустрічі були визначені проблемні питання функціонування модульних містечок пристоличного регіону

В Київській обласній військовій адміністрації відбулася робоча зустріч з представниками територіальних громад щодо функціонування модульних містечок в окремих громадах Київської області. Зустріч відбулася під головуванням заступника голови Київської ОВА Миколи Бойка, повідомляє пресслужба КОВА.

Під час наради були визначені проблеми функціонування модульних містечок як тимчасового житла для людей, які залишилися без даху над головою внаслідок російської агресії. Зокрема, було обговорено потребу громад в альтернативних джерелах енергії, які могли б забезпечити безперебійне постачання світла та тепла до модульних будинків.

Крім того, було обговорено необхідність встановлення систем рекуперації повітря в приміщеннях, що є проблемою в багатьох модульних будинках. Також було висвітлено питання забезпечення оргтехнікою та іншим обладнанням деяких модульних містечок.

Ігор Прокопенко, представник МКЧХ, також розповів про можливий алгоритм заходів з компенсації витрат місцевій владі за сплату комунальних платежів у містечках.

За словами Миколи Бойка, люди, які зараз проживають у модульних містечках, мають бути забезпечені всім необхідним. Основні потреби включають Інтернет, альтернативну енергію та медичне обслуговування. Місцева влада також повинна подбати про те, щоб кожен мешканець містечок відчував себе захищеним. Це можуть бути, серед іншого, фахівці, які надають психологічні консультації та підтримку.

КОВА намагається допомогти людям якнайшвидше повернутися до своїх домівок.

Під Києвом відкрили ще одне модульне містечко. У Горенці, що в Гостомельській громаді, відкрили модульне містечко для тимчасового проживання людей, які втратили житло під час бойових дій з російськими окупантами.

В модульному містечку дві секції по 22 кімнати для проживання. Одночасно тут можуть проживати 176 людей. Кімнати укомплектували всім необхідним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися