На Київщині ремонтують пошкоджені ракетами багатоповерхівки (ФОТО)

Як тривають роботи та що вдалося вже відновити

У Вишгороді тривають ремонтні роботи пошкоджених ракетними обстрілами російських окупантів багатоквартирних житлових будинків. Про це після робочої поїздки в місто розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Посадовець перевірив, як ведуться відновлювальні роботи будинків на вулиці Грушевського. Наприкінці листопада російська ракета влучила в одну з багатоповерхівок. Капітальний ремонт житлового будинку розпочнуть після розробки проектно-кошторисної документації.

Вибуховою хвилею також було пошкоджено ще вісім багатоквартирних будинків та школа поруч. На цих об’єктах вже замінили вікна та ремонтують дахи. Завершити відновлювальні роботи планують до кінця місяця. 

Нагадаємо, в Гостомелі триває капітальний ремонт пошкоджених під час обстрілів та бойових дій з російськими окупантами житлових будинків. Три нових об’єкти житлової інфраструктури почнуть відновлювати після затвердження проектно-кошторисної документації. Мова йде про капітальний ремонт в житлових будинках на вулиці Садова, 21 та 22, а також на вулиці Рекунова, 1.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві продаж всіх квартир у новобудовах тепер можлива лише після здачі будинку в експлуатацію. Відповідну постанову про обмеження ухвалив Кабінет міністрів України. Згідно документу, у Києві, а також Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові запроваджено мінімальну гарантійну частку квартир, яку не можна продавати до здачі будинку в експлуатацію, на рівні 10%. В інших населених пунктах України ця гарантійна частка становить 5%.

Читайте також, що в Київській області приватизують великий майновий комплекс державного підприємства.

Читайте также