Київрада працюватиме над створенням програм кредитування та посиленням соцзахисту

Для міської влади пріоритетом стала відбудова житла, яке було пошкоджене внаслідок ворожих обстрілів

Протягом цього року Київська міська рада працюватиме над створенням програм кредитування для суб'єктів господарювання та посиленням соціального захисту військовослужбовців і цивільного населення. Про це повідомив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передає Київрада.

За його словами, у 2023 році перед Київрадою стоять нові виклики. Наразі спостерігається інфляція, і ця тенденція збережеться і в наступному році. Відключення електроенергії також впливають на бізнес, і наразі спостерігається зменшення кількості малих підприємств приблизно на 20%. Тому необхідно впроваджувати якісну програму кредитування. Наразі влада шукає шляхи, як це зробити попри фінансові обмеження, пов'язані з реалізацією такої програми в умовах війни, але така програма однозначно має бути запроваджена. Це не тільки запобіжить втраті робочих місць та податків, але й зупинить негативну тенденцію в розвитку міста.

Крім того, влада також працює у сфері соціального захисту, зокрема, у наданні фінансової підтримки.

Для міської влади відновлення будинків, пошкоджених внаслідок ворожих атак, є першочерговим завданням. Поки люди не мають житла, їх селять в міський резервний фонд. Крім того, до столиці прибуло 240 000 переселенців, і з ними потрібно вирішувати нові виклики. Більше роботи було зроблено і в інших соціальних напрямках.

Підсумки року у сфері бізнесу: на Київщині повністю зруйновано 90 підприємств. Робота підприємств, особливо у воєнний час, є важливим джерелом створення робочих місць, що наповнює бюджети всіх рівнів. Після звільнення регіону від загарбників одним із ключових завдань було відновлення економічного потенціалу, особливо роботи бізнесу.

Читайте также