В Ірпені інфраструктуру переводять на генератори: це має "вирівняти" графіки відключень

Переведення критичної інфраструктури на генератори дасть можливість зменшити навантаження на енергосистему

В Ірпені більшість об'єктів критичної інфраструктури міста переводять на роботу із допомогою генераторів. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин на робочій нараді з представниками ДТЕК.

За його словами, це дасть можливість зменшити навантаження на енергосистему. Це дозволить стабілізувати та вирівняти графік відключень електроенергії в Ірпені. Орієнтовно відключення будуть чотири через чотири години.

Міський голова Ірпеня закликає громадян максимально економити електроенергію, коли вона є.

Нагадуємо, що у найближчі вихідні очікується зменшення кількості відключень електроенергії у Києві у зв'язку з покращенням погоди, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, розповідаючи про ситуацію з електропостачанням під час телемарафону. За його словами, до кінця цього тижня в Києві очікується потепління, що дозволить електрикам скоротити тривалість відключень електроенергії.

Раніше морози спричинили дефіцит електроенергії, і Київ посилив обмеження на подачу світла, особливо в нічний час. За словами Сергія Коваленка, генерального директора компанії "Yasno", деякі електростанції наразі закриті на планові ремонти.

Дефіцит виробництва електроенергії намагаються компенсувати за рахунок гідроелектростанцій. Як наслідок, у столиці вночі відключається електроенергія, оскільки гідроелектростанції набираються саме у нічний час.

Читайте также