Албанія відкриє посольство у Києві, щоб посилити свою присутність в Україні

Албанія підвищить дипломатичну присутність в Україні

Міністерка закордонних справ Албанії Ольта Джачка заявила, що Албанія збільшить свою дипломатичну присутність в Україні, відкривши посольство в Києві. Про це вона написала у Twitter, передає ТСН.ua.

Ольта Джачка нагадала, що минуло 30 років від започаткування Албанією та Україною дипломатичних відносин після того, як обидві країни звільнились від тиранії і увійшли у вільний світ.

Глава МЗС Албанії зазначила, що Албанія та Україна належать до сім'ї вільних і демократичних країн, і що обидві мають майбутнє в євроатлантичній родині. З нагоди цієї 30-ї річниці, Албанія відкриє посольство в Києві та збільшить свою дипломатичну присутність в Україні.

Зокрема, албанська міністерка додала, що сьогодні албанці пишаються тим, що стоять поруч з Україною як справжні друзі на правильному боці історії.

За її словами, героїчний опір України - це боротьба за свободу і відмова від повернення до тиранії, яку країни побороли багато років тому. Саме тому Албанія робитиме все від неї залежне для підтримки України та її народу, доки українці не переможуть у незаконній агресивній війні росії.

Нагадуємо, що у посольстві Ізраїлю розповіли про відкриття "Пункту незламності" у Києві в рамках програми гуманітарної допомоги Україні. Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповів, що новий "Пункт незламності" забезпечить населення основними комунальними послугами, включаючи електрику, мобільний зв'язок та інтернет, опалення та воду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися