У КМДА вважають, що на місці зруйнованого будинку на Жилянській має бути сквер

За словами Миколи Поворозника, будинок неможливо відновити

Постраждалий від російської атаки будинок на вулиці Жилянській у Києві має бути знесений, а на його місці має бути облаштований сквер та встановлений знак у пам'ять загиблих у будинку людей. Так вважає перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, про що він повідомив в інтерв'ю ТСН, передає "Київ.Медіа".

Активісти виступають за збереження будинку. Вони вважають, що будівлю можна відновити. Разом з тим, Поворозник звернув увагу на те, що висновок експертів має десятки печаток і підписів відповідних фахівців. Будинок старий, перекриття в ньому дерев'яні, і будівля не підлягає реконструкції.

За словами Поворозника, ділянка дуже маленька, і на ній нічого не можна будувати. Наразі мешканцям постраждалого будинку надали кілька пропозицій щодо того, що можна зробити на цій території. З рішенням мешканці поки що не визначилися.

Нагадуємо, що заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп повідомив, що житловий будинок на вулиці Жилянській, який було зруйновано після атаки іранськими дронами-камікадзе, відновити неможливо. Чиновник зазначив, що збудувати на Жилянській, 116 нічого не можна, адже за сьогоднішніми нормативами там мають бути певні відступи між будинками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися