Новий парк з’явиться на набережній в центрі Києва

Що відомо про нову заповідну зону

Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА) погодило заповідання "Наводницького парку". Про це повідомили в Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, Управління екології та природних ресурсів КМДА погодило у Печерського комунального підприємства з Управління зеленими насадженнями заповідання "Наводницького парку". Щоб захистити парк від забудовників, екологи пропонують створити тут парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва. Офіційно цей парк створили за рішенням виконкому Київської міської ради ще у 1972 році, проте в сучасних умовах цей статус забезпечити охорону цього масиву не в стані.

"Рішенням Київради № 14 від 17.02.1994 року парк був зарезервований для заповідання, але він так і не був заповіданий. На території парку розташован пам’ятник на честь заснування м. Києва – човен з братами Києм, Щеком, Хоривом та їх сестрою Либіддю", — зазначили в КЕКЦ.

Фахівці організації висловили сподівання, що "Наводницький парк" в центрі Києва скоро буде взятий під охорону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Нагадаємо, у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни вимагають заборонити забудову схилу на метро "Позняки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Darevichi

18 січня 2023, 19:15

Ochen krasivo ...

Васьок

17 січня 2023, 12:40

Для каких кретинов сделан єтот перевод на кацапский язик ??? "Наводнический парк", "...создан для завещания" ... Что за бред !!! Всі притомні люди чудово розуміють українську мову. А дебілам цей текст не потрібен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися