У Києві збільшили кількість генераторів для водопостачання

Про що варто знати киянам

У Києві збільшили кількість джерел альтернативного живлення, що за необхідності під’єднають до бюветних комплексів у разі тривалої відсутності електроенергії. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, зараз у столиці вже 137 бюветів можуть бути під’єднані до генераторів та робота в цьому напрямку триває.

"Ми пам’ятаємо 31 жовтня, коли, у результаті ударів по об’єктах критичної інфраструктури, були знеструмлені деякі водопровідні насосні станції. Бювети стали тимчасовим джерелом води для містян, поки роботу системи не було відновлено", – прокоментував Пантелеєв.

Заступник мера Києва нагадав, що в столиці зараз працюють понад 170 бюветів. Обслуговуванням бюветних комплексів опікується спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство "Київводфонд". На сайті підприємства розміщена мапа бюветів. На карті бювети позначені різними кольорами, зокрема, фіолетовим – ті комплекси, що мають можливість підключення до генератора.

Нагадаємо, посадовців столичного водоканалу підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час закупівлі насосів. До організації схеми з розкрадання грошей причетні посадові особи "Київводоканалу" та керівник підприємства-підрядника. Суму завданих збитків оцінюють у два мільйони гривень. В поліції встановили, що для привласнення бюджетних коштів посадовці столичного водоканалу забезпечили перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів підконтрольному підприємству, з яким уклали договір. Це зробили, попри те, що фірма запропонувала ціни значно вище за ринкові. Різницю у два мільйони гривень учасники оборудки розподілили між собою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область стала першим регіоном України, де стартувала програма відбудови пошкодженого під час бойових дій житла за програмою United24. Перші сім з 18 запланованих до відбудови багатоповерхівок почнуть відновлювати в Ірпені. По чотири житлових будинків відбудують в Бородянці та в Дмитрівській громаді, ще три — в Гостомелі. На відновлення цих об’єктів потрібно понад 700 мільйонів гривень, з них в межах проекту вже зібрали понад 500 мільйонів гривень. Це гроші закордонних компаній та іноземців зі 110 країн світу.

Читайте також, що у Києві обмежили продаж квартир у недобудованих багатоповерхівках.

Читайте также