В небі над Києвом на Водохреща з'явилася веселка (ФОТО)

В церкві кажуть про гарний знак

В небі над Києвом сьогодні, 19 січня, коли православні християни відзначають свято Хрещення Господнього, з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України (ПЦУ) Євстратій Зоря, передають "Коментарі".

Веселку можна було побачити над Київсько-Печерською лаврою.

"Веселка над українською Лаврою — знак Божого благословення у свято Богоявлення!" — прокоментував оприлюднені фото речник Київської митрополії ПЦУ Євстратій Зоря.

Нагадаємо, національний заповідник "Києво-Печерська лавра" забезпечили безперебійним електропостачанням під час відключення світла в столиці. З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну заповідник намагався захистити частину об’єкта зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від руйнування, а з відключеннями електропостачання — звернувся до міжнародних організацій по допомогу з забезпеченням резервного живлення будівель Києво-Печерської лаври. Після цього заповідник отримав від іноземних і українських партнерів генератори. Окрім того, на даху будівлі Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" встановили сонячну електростанцію. В зимовий сонячний день сонячна станція дозволяє економити електроенергію від 30 кВт на годину.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

У Києві та Київській області на Водохреща синоптики прогнозують аномально теплу погоду, однак її зіпсує сильний штормовий вітер — пориви вітру сягатимуть від 7-12 до 15-20 метрів на секунду. Цього тижня в столиці та регіоні метеорологи прогнозують похолодання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Передбачено зону для вигулу домашніх тварин. На території містечка є кав’ярні та фуд-корт, кімната матері та дитини, також є медпункт та аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также