В "Укренерго" розповіли про відключення світла у Києві та Київській області

Що відомо про ситуацію з електропостачанням на 20 січня

У Києві, Київській області та інших регіонах України сьогодні, 20 січня, споживання електроенергії прогнозується незначно вищим, ніж за минулу добу. Про це розповіли в державній компанії "Укренерго", передають "Коментарі".

За даними енергетиків, виробництво електроенергії зросло через вихід з ремонту одного з блоків ТЕЦ, невеликого зростання генерації на інших ТЕЦ та ГЕС, а також відновлюваних джерел енергії.

"Дефіцит потужності знизився, але все ще суттєвий. У вечірній пік генерація може покрити трохи більше ніж три чверті споживання", — заявили в "Укренерго".

Головною причиною дефіциту є пошкоджені електростанції та високовольтна мережа внаслідок ракетних обстрілів та атаки дронами російських окупантів. "Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Обмеження споживання: до всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу", — зазначили в "Укренерго".

Перевищення лімітів призводить до аварійних ситуацій в енергосистемі, тому для їх попередження застосовують аварійні відключення світла.

За даними групи компаній "ДТЕК", державне підприємство "Укренерго" надало нові обмеження споживання електроенергії на 20 січня для Києва та Київської області:

        Київ — вдень 952 МВт, вночі 719 МВт;

        Київщина — вдень 703 МВт, вночі 625 МВт.

Такі ліміти дозволяють застосувати графіки стабілізаційних відключень у Києві та Київській області цілодобово.

Напередодні голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що найближчої доби в Київській області оператори розподілу електроенергії планують вийти на графік відключень світла чотири на чотири години.

Зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Нагадаємо, у Києві та Київській області на Водохреща булп аномально тепла погода, однак її зіпсував сильний штормовий вітер — пориви вітру сягали від 7-12 до 15-20 метрів на секунду. Цього тижня в столиці та регіоні метеорологи прогнозують похолодання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом на Хрещення Господнього з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися