Погода у Києві та Київській області поступово зміниться

Який прогноз зробили синоптики на вихідні

У Києві та Київській області в суботу, 21 січня, ще протримається аномально тепла зимова погода, але прогнозується штормовий вітер. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За прогнозами синоптиків, в Київській області, в суботу, 21 січня, буде хмарна погода без істотних опадів. Температура по регіону коливатиметься від двох до семи градусів тепла, у Києві — від трьох до п’яти градусів вище нуля. Аномально теплу погоду для січня у Києві та області зіпсує сильний штормовий вітер — пориви вітру сягатимуть 7-12 метрів на секунду.

Синоптик Наталка Діденко зазначила, що атмосферу попускає з температурними рекордами та зима повертається на сезонне місце.

"У Києві в суботу-неділю переважно без опадів, лише ввечері можливий невеликий дощ та мокрий сніг. Південно-східний вітер сильніший, у неділю — слабший. У нічні години близько нуля, подекуди невеликий "мінус", тому обережно, слизько, а протягом дня 21-22 січня температура повітря у столиці становитиме +2+4 градуси" — зробила прогноз Діденко.

Мешканцям Києва та Київської області нагадали, що під час сильних поривів вітру потрібно щільно закривати вікна будинків, а на вулиці — триматися подалі від дерев, рекламних щитів та ліній електропередачі. З суботи, 21 січня, синоптики прогнозують похолодання на більшій частині території України, зокрема у Києві та Київській області.

Нагадаємо, у Києві та Київській області на Водохреща була аномально тепла погода, однак її зіпсував сильний штормовий вітер — пориви вітру сягали від 7-12 до 15-20 метрів на секунду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в небі над Києвом на Хрещення Господнього з'явилася веселка. Фото природного явища оприлюднив архієпископ Чернігівський, речник Київської митрополії Православної церкви України Євстратій Зоря. Він назвав це знаком Божого благословення у свято Богоявлення.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также