Сили оборони Києва будують нові фортифікаційні споруди (ФОТО)

Тривають заходи з посилення обороноздатності столиці

Триває удосконалення інженерного обладнання рубежів оборони Києва та Київської області на випадок наступу російських окупантів з боку Білорусі. Про це розповів командувач Силами оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, українські військові облаштовують довготривалі фортифікаційні споруди на опорних пунктах підрозділів зі складу угруповання сил та засобів оборони Києва. Інженерні роботи здійснюються у взаємодії з Київською обласною військовою адміністрацією.

"Продовжується встановлення та облаштування вогневих споруд на ймовірних шляхах просування противника. Крім того, триває процес обладнання укриттів для захисту особового складу. Для цього використовуються залізобетонні споруди, які встановлюються нижче рівня поверхні ґрунту, – з метою максимального збереження життя військовослужбовців", — розповів Павлюк.

Командувач Силами оборони Києва зазначив, що такі споруди дозволять максимально ефективно та безпечно організувати роботу командно-спостережних пунктів, а також взводних та ротних опорних пунктів.

В Київській області підготувались до можливого наступу російських окупантів на столицю. Навколо Києва створили кілька потужних рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. Павлюк зазначив, що весь кордон України з Білоруссю облаштували суцільними завалами та мінними полями. В регіоні тривають роботи з укріплення оборонних рубежів навколо Києва на випадок повторного наступу російських окупантів з боку Білорусі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися