У Києві пропонують перейменувати вулицю Сурикова на честь загиблого героя

Вулицю Сурикова пропонують перейменувати на честь командира відділення 503 ОБМП Максима Токарева

Кияни пропонують перейменувати вулицю Сурикова в Солом'янському районі Києва на вулицю імені Максима Токарева, щоб вшанувати пам'ять загиблого героя. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради, передають "Коментарі".

Станом на сьогодні в Солом'янському районі Києва є вулиця, названа на честь російського художника В. І. Сурикова. Як зазначає автор петиції, в умовах війни з російською федерацією назви українських вулиць, бульварів і площ не повинні асоціюватися з особистостями країни-агресора.

Автор петиції наголошує, що вшанування пам'яті українських героїв, які захищають свою Батьківщину та виконують бойові завдання, пов'язані з обороною територіальної цілісності країни, а особливо тих, які віддали своє життя за незалежність України, є об'єктивною необхідністю в наш час.

Одним з таких героїв був Максим Токарев, молодший сержант, командир бойової машини-командир відділення 503-го Окремого батальйону морської піхоти Збройних Сил України. Він народився в Києві і жив у Солом'янському районі столиці.

23 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Опитне Покровського району Донецької області Максим Токарев героїчно загинув у віці 26 років під час виконання бойового завдання. Він очолював бойову групу, яка поверталася з розвідувальної місії. Пожертвувавши власним життям, герой врятував життя своїм побратимам.

Указом Президента України № 17/2023 від 13 січня 2023 року Максим Токарев нагороджений орденом За мужність III ступеня (посмертно).

Нагадуємо, що всі нові назви перейменованих вулиць Києва зібрали за одним посиланням. Департамент суспільних комунікацій КМДА випустив брошуру, в якій зібрано всі перейменовані об'єкти вуличної мережі Києва за період з 2014 до 2022 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися