Київщину забезпечили безперебійним доступом до інтернету (ФОТО)

Де працюватиме обладнання

Громади Київської області забезпечили пристроями глобальної супутникової системи Starlink ("Старлінк"), що розгортається компанією SpaceX для забезпечення високошвидкісного доступу в інтернет. Про це розповіли в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, громадам Київської області передали 55 терміналів "Старлінк". Це обладнання встановлять в Пунктах незламності, щоб мешканці регіону, попри тривале вимкнення електрики, постійно залишалися зі зв’язком та мали безперебійний доступ до інтернету.

По одинадцять терміналів "Старлінк" отримали Білоцерківський та Бориспільський райони Київської області, по вісім — Бучанський, Фастовский та Обухівський райони, ще п’ять — Броварський та чотири — Вишгородський. Завдяки цьому обладнанню під час будь-якої надзвичайної ситуації Пункти незламності будуть комфортними локаціями, де можна підзарядити гаджети, зігрітися, попрацювати та залишатися на зв’язку. 

Нагадаємо, на міжнародній автомобільній трасі Київ — Ягодин через ремонтні роботи перекрили рух транспорту. Обмеження набували чинності 24 січня. Подробиці та схема об’їзду — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху транспорту. Проїзд шляхопроводом можливий в обидва напрямки по першій смузі. Виконаний комплекс протиаварійних робіт — це, фактично, підготовка до масштабної реконструкції розв'язки. Оприлюднено тимчасову схему руху транспорту на Дегтярівському шляхопроводі.

Окрім того, у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися