У Києві зрізали аварійні та сухостійні дерева (ФОТО)

Подробиці розповіли столичні комунальники

Фахівці зеленого господарства у Києві продовжують опікуватися зеленими територіями. Про це розповіли в Дніпровській районній державній адміністрації в столиці, передають "Коментарі".

У Дніпровському районі Києва видалили аварійні та сухостійні дерева. Всі такі дерева, які піддаються зрізуванню, мають відповідні дозвільні документи на їх видалення. Також озеленювачі вигрібають опале листя та сміття, підтримуючи парки та сквери у затишку та охайності.

Окрім того, днями фахівці зеленого господарства Дніпровського району висадили в парку біля озера Тельбін 160 кущів сніжноягідника білого. Роботи з висадки провели завдяки сприятливій погоді. Ці кущі мають закриту кореневу систему, а тому їх можна висаджувати у зимовий період, зазначили у Дніпровській районній державній адміністрації.

Нагадаємо, Київ виключили з зони можливих бойових дій. Таке рішення влади викликало багато запитань, заявив секретар Національної спілки журналістів України Сергій Лямець, передають "Коментарі". На його думку, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук "зіграла на руку забудовникам", і це рішення — "яскравий факт для розслідування НАБУ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

Тим часом у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що Верховний суд України визнав будівництво хмарочосу поблизу станції метро "Шулявська" незаконним.

Читайте также